19 iunie 2011

TV-MAXE, televiziune și radio în direct pentru Ubuntu

Acest subiect este dezbătut pe larg pe forumul românesc Ubuntu și este rodul muncii unui entuziast în dezvoltarea acestei aplicații.
Aplicația se instalează direct prin descărcarea pachetului .deb, din primul subiect de prezentare al aplicației, cît și din surse (PPA) care se găsesc în acest loc.
Se adaugă PPA-ul respectiv în sursele de aplicații apoi se caută în Synaptic tv-maxe, se bifează pentru instalare și în cîteva clipe TV-MAXE este gata pentru urmărirea emisiunilor preferate. Prin această metodă veți fi la curent cu ultimele „retușuri” ale aplicației cît și cu ultimele posturi TV și radio introduse în grila de programe.
Aplicația se găsește în Aplicații, Multimedia.
Implicit, aplicația se deschide cu mplayer, dar se poate opta pentru un player preferat, cum ar fi VLC sau SMPlayer bineînțeles acestea două să fie deja instalate în sistem. Împreună sau separat.
Datorită efortului colegului de pe forumul Ubuntu România, pachetul este întreținut și adus la zi, inclusiv posturile TV, chiar și cele mai populare posturi de radio din România, așa cum am precizat mai sus, dacă aplicația a fost instalată din sursele postate de un alt coleg de forum.
Vizionare plăcută.

Forumul Ubuntu vă stă la dispoziție pentru orice lămurire suplimentară asupra acestui subiect la adresa: forum.ubuntu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu