20 iunie 2011

Messengerul instant Pidgin în Ubuntu 10.4. Lucid Lynx

Messengerul instant Pidgin se găsește în Aplicații, Internet și vine implicit odată cu instalarea Ubuntu pe PC-ul dumneavoastră. Unele variante de Ubuntu au implicit Emphaty.
La prima accesare Pidgin trebuie adăugat contul dumneavoastră din Yahoo, spre exemplu, dar poate la fel de bine să fie și cel din Aim, Facebook, MSN sau Skype. Pidgin suportă mai multe conturi, urmînd ca din meniu să activați ori un singur cont, ori mai multe deodată. Bineînțeles plaja de protocoale suportată este bogată. 
Pentru adăugarea unui nou cont se deschide Pidgin, din meniu se alege Conturi apoi Administrare. În fereastra ce se deschide găsim și apăsăm butonul Adaugă după care se alege protocolul de autentificare cu numele de utlizator și parola respectivă.
Noile versiuni de Pidgin suportă și facilitatea de includera și vizionarea clipurilor video de pe Youtube, direct în fereastra de conversație.
 În linia de comandă (terminal, consolă) se execută:

sudo add-apt-repository ppa:frasten/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install pidgin-embededvideo 
Ce mai este de făcut apoi, este să bifați căsuța „Pidgin embeded video”
situat în Unelte, Module.
Transferul de fișiere între Pidgin și alte protocoale funcționează fără probleme.
 











Sursa pentru adăugarea modulului Pidgin embeded video

Totodată utilizatorii recenți de Ubuntu care au migrat de pe alte sisteme de operare și doresc să utilizeze iconițe simbolice (emoticuri) specifice protocolului Yahoo Messenger, pot să le adauge într-un mod destul de ușor.
Subiectul a fost discutat și pe forumul Ubuntu România. 
Se descarcă arhiva iconițelor...
Se salvează arhiva în PC de preferință pe spațiul de lucru (desktop), se deschide Pidgin iar din meniu se deschide Unelte, Preferințe. Se deschide meniul Teme. Cu ajutorul funcției „trage și lasă” (drag and drop) se trage arhiva ce conține iconițele peste „Tema de iconițe simbolice”. Dezarhivarea și instalarea iconițelor se face automat urmînd ca apoi să se facă alegerea iconițelor dorite.

Forumul Ubuntu vă stă la dispoziție pentru orice lămurire suplimentară asupra acestui subiect la adresa: forum.ubuntu.ro

Un comentariu: