21 iunie 2011

Network Manager - realizarea conexiunii la internet

După instalarea sistemului de operare Ubuntu 10.4 Lucid Lynx se poate trece, înainte de toate, la activarea conexiunii la internet. Actualizările de sistem, actualizările de securitate ale sistemului nu se pot realiza, binînțeles, fără o conexiune la internet. În plus, făra aceasta, nu se pot descărca și instala aplicațiile și jocurile ce le dorim pe mașina noastră de calcul.

Conexiunea la internet se poate activa, pentru abonații ce folosesc protocol pppoe din linia de comandă (terminal, consolă) scriind:

sudo pppoeconf

Tot ce trebuie făcut este de a fi de acord cu creințele propuse de sistem și cu adăugarea ID-ului și parolei primite odată cu abonamentul la internet.

O altă cale de activare a conexiunii la internet este cea din GUI (grafic user interface).
În panoul de sus se observă simbolul pentru conexiuni la rețea (Network Manager).

Sau Sistem, Preferințe, Conexiuni de rețea.
Se deschide simbolul respectiv prin clic stînga după care se deschide meniul contextual în care găsim Conexiuni VPN iar de aici Configurare VPN...
La clic stînga pe Configurare VPN se deschide o casetă cu cinci tabele din care alegem conexiunea ce o avem de la IP. Cazul nostru este DSL.


Se observă că deja sînt stabilite două conexiuni, dar se mai pot adăuga prin apăsarea butonului Adaugă.

Se completază căsuțele cu datele furnizate de către prestatorul de servicii de internet fără a se uita a se bifa căsuța Conectează automat, Afișează parola (pentru a fi siguri de corectitudinea parolei scrise) și Disponibil tuturor (în cazul în care avem utilizatori cu cont separat pe mașina de calcul).
Se acționează butonul Aplică și conexiunea la internet este activă și gata de lucru.
Următorul pas este actualizarea sistemului, apoi libertatea instalării de aplicații vă aparține.


Forumul Ubuntu vă stă la dispoziție pentru orice lămurire suplimentară asupra acestui subiect la adresa: forum.ubuntu.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu